top of page

Jouw verhaal wil naar buiten.
Het zit in je hoofd, 
je hart,

het komt alleen nog niet uit je vingers.

Ghostwriter gezocht?
Gevonden!

 

Misschien heb je geen tijd,

Geen zin,

of gewoonweg geen voldoende vlotte pen

om een meesterwerk van een boek te maken.

 

Wees welkom.

Laat je ideeën stromen.

Als jouw ghostwriter vang ik ze in letters

en tover ze om in een pakkend boek

dat klinkt zoals jij het droomde.

 

De kers op de taart? Het is niet mijn,

maar JOUW naam die op de kaft staat te pronken.

Ik draag alle auteursrechten aan je over, zo is jouw boek

helemaal van jou.

Hi, ik ben Laure

jouw ghostwriter

Ken je de vriendenboekjes van vroeger nog? En de vraag 'Later als ik groot ben, word ik ...'? Mijn antwoord was altijd hetzelfde: schrijfster. Die compleet nieuwe wereld waarin je je lezer meezuigt, de ongebreidelde fantasie die losbreekt, de tijd die mensen nemen om jouw zinnen te laten doordringen: love it.
 

Mijn liefde voor schrijven is zo groot, dat ik ze niet voor mezelf wil houden. Ik wil mijn pen delen met jou en het verhaal dat jou al zo lang in de ban houdt.

Wat denk je, koffietje?

 

LaureOomens-0043-bewerkt.jpg

Energetisch schrijffeestje voor de ziel

Coffee Hearts

1.
Kennismakingsgesprek

Ik brand van verlangen om jouw verhaal te horen. Ga je voor een biografie? Of het eerste deel van een fantasy-trilogie? Ik ben een en al oor.
 

Klikt het en zijn we allebei laaiend enthousiast? Dan maak ik een voorstel voor je op.

Draaiboek manuscript

2.
Het draaiboek

In a way lijkt een boek schrijven op een film. Je hebt een draaiboek nodig om te weten hoe de planning ervoor staat en wie wat wanneer moet doen.

Voor we uit de startblokken schieten stellen we zo’n draaiboek op, met daarin alle belangrijke momenten. Wanneer komen we samen? Wanneer schrijf ik? En wanneer geef jij feedback? Die planning houden we samen netjes up-to-date, zodat jouw boek op tijd klaar is!

Halve cirkel van kristallen

3.
Commitment-ceremonie

Het pad dat we samen bewandelen is er eentje van hechte co-creatie. Ik kruip als het ware onder jouw huid en ervaar de wereld vanuit jouw beleving.

Tijdens de commitment-ceremonie gaan we die zielsverbintenis aan en tune ik in op jouw stem en energie. Dat zorgt ervoor dat het boek precies klinkt alsof de woorden uit jouw mond komen.

Ghostwriter in actie

4.
Naar het blad

Jouw boek leeft in jouw hoofd en in je hart. Op de manier die het beste bij jou past, vertalen we dat naar het witte blad.

 

Lever jij stukken digitaal aan? Zit je liever maandelijks samen waarbij ik jou interview en jij gewoon vertelt? Kan allemaal. Dit is JOUW boek, kies de manier die voor jou het prettigst voelt.

Pakketje: feedbackronde

5.
Heen en weer

Zei ik al dat we co-creëren? Zodra ik een stuk afheb, bezorg ik het aan jou om er feedback op te geven.

 

Kreeg je nog een laatste zotte ingeving? Dan pas ik de tekst aan. Dat proces doorlopen we na elk hoofdstuk. Waarom? Zo ben jij 100% zeker dat de tekst er ‘boenk’ op is.

Redacteur

6.
Extra paar ogen

Is het manuscript klaar? Dan leg ik het voor aan een extra paar ogen: mijn eindredacteurs.

 

Zij strepen de laatste t’s door en zetten de laatste puntjes op de i.

Vieren met ballonnen

7.
Vieren!

Ja, vieren is belangrijk! Geniet van dit prachtige moment: je manuscript is klaar!

Klaar om gepubliceerd

8.
Naar de uitgever

Ga je met een kwaliteitsuitgever in zee? Of geef je je boek in eigen beheer uit?

Wat je ook kiest, ik sta naast je bij elke stap.

Boek in de winkel

9.
In de winkel

Le moment suprême: je boek ligt in de rekken!

Trommel al je vrienden, familie, collega’s en verre neven en nichten op om de eerste exemplaren te scoren!

 • Wie heeft het auteursrecht op de tekst?
  Het is jouw verhaal en dus ook jouw tekst! Zodra de laatste deelbetaling rond is, draag ik mijn volledige auteursrecht over aan jou. Dat betekent dat jij er alles mee mag doen wat je wil, zonder dat je daarvoor mijn toestemming nodig hebt.
 • Hoeveel kost een ghostwriter?
  Aha, de hamvraag! Het antwoord hangt van verschillende factoren af , zoals het aantal pagina's en het beschikbare materiaal. Hou in elk geval rekening met een minimumbedrag van € 8500 (excl. btw)
 • Hoe kies ik de juiste ghostwriter?
  Kies in de eerste plaats de schrijver waarmee het klikt. Waarbij je je veilig voelt. Jullie leggen binnenkort samen een hele (persoonlijke) reis af. En er is niets zo vervelend als op stap zijn met iemand die je eigenlijk niet kunt luchten, toch? Ik begin elke mogelijke samenwerking dan ook met een gesprek. Denk ik dat ik niet de juiste ghostwriter voor jou ben? Dan zeg ik je dat eerlijk. En zoek ik met je mee naar de geknipte kandidaat.
 • Werk jij alleen?
  Ja en nee. Ja: ik ben diegene die jouw boek schrijft. Nee: ik roep de hulp van experts in voor de eindredactie en de vormgeving van het boek. Zo ben jij 100% zeker dat het boek extra werd nagelezen én dat het door professionele handen wordt gedrukt.
 • Zijn mijn verhalen in veilige handen?
  Zeker! Alles wat je mij vertelt, is vertrouwelijk. Dat staat ook duidelijk vermeld in de samenwerkingsovereenkomst die we ondertekenen. Goeie afspraken maken goeie vrienden, altijd.
 • Hoelang doe jij erover om mijn boek te schrijven?
  Reken op gemiddeld 9 maanden, afhankelijk van de dikte van het boek. Na ons kennismakingsgesprek stel ik een overzichtelijk draaiboek met deadlines voor je op.
 • Wat krijg ik ervoor terug?
  Met stip op één: tijd. Zeeën van tijd. Want de honderden uren die je zelf nodig hebt om te schrijven, die geef ik je terug. Waardoor jij je op je core business focust. Daarnaast krijg je - duh - het afgewerkte boek, gedrukt en wel.
 • Klinkt mijn boek wel 100% zoals ik als ik het niet zelf schrijf?
  Inlevingsvermogen en empathie are my middle names. Ik doe er alles aan om te denken én te klinken zoals jij. Zodat het voor jou voelt alsof elke letter recht uit jouw hoofd en hart komt. Jij geeft bovendien feedback op de stukken die ik je doorstuur, zodat we op tijd bijsturen waar nodig.
 • Heb ik genoeg materiaal?
  Dat ontdekken we samen in de eerste gesprekken. Misschien heb jij Word-documenten vol met ideeën. Misschien zitten alle verhalen in je hoofd en vertel je liever. Whatever floats your boat: samen distilleren we er een prachtig relaas uit.
 • Staat mijn naam op de kaft?
  Natuurlijk! Het is JOUW verhaal. Wil je niet aan de grote klok hangen dat je met een ghostwriter werkte? Dan vermeld je me niet. Wil je me toch wat zichtbaarheid geven? Vermeld me dan gerust in je dankwoord bijvoorbeeld.
Ik ben echt zoooo content! Ik sta echt versteld hoe jij uit al mijn gebrabbel de essentie hebt gehaald, zonder dat ik zelf wist wat mijn punt was dat ik wou maken!

Céline De Roeck, lanceerstrateeg

bottom of page